Bilgi Teknolojileri Yönetimi Semineri (ITIL , COBIT)

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ YÖNETİMİ SEMİNERİ (ITIL , COBIT) 

8-9 Nisan 2011 Cuma-Cumartesi 10:00 – 16:00

TBD İstanbul Merkezi, Hasanpaşa, Kadıköy

Bilgi Teknolojilerinin Yönetim modelini etkileşimli olarak işlenmesi amacıyla ITIL ve CoBIT modelleriyle BT Süreçlerinin ve Hizmetlerinin , gerek iç müşterilerin, gerekse dış müşterilerin mevcut ve gelecekteki gereksinimlerine yanıt vermesini sağlamak, sunulan BT Hizmetlerinin kalitesini iyileştirmek ve hizmet sunumunun uzun vadeli maliyetlerini azaltmaktır. ITIL-COBIT, kurumların rekabet avantajını artırmak için geleneksel BT yönetimi yaklaşımını bırakarak, iş hedeflerini destekleyen ve kurum için katma-değer yaratan bir strateji ve hizmet yapısını oluşturmasına katkı sağlamaktadır.

Kimler katılmalı

Şirket Yöneticileri, Kalite Yöneticileri, Risk Yöneticileri, Denetim Kurulu Üyeleri, Bilgi Teknolojileri Yöneticileri, Proje Yöneticileri, Yazılım Geliştirme Yöneticileri, BT Servis Yöneticileri, BT Uzmanları, İç Denetim Uzmanları

8 Nisan Cuma Program içeriği

10:00–12:00 Murat LOSTAR – Lostar Bilgi Güvenliği A.Ş. 

Yöneticiler için BT Servis Yönetimi ve ITIL 

  • BT’nin ya da yeni tanımı ile iş tarafından algılanması, bugüne nasıl gelindi?
  • BT Hizmet Yönetiminden Ne Beklenmeli?
  • BT – İş Etkileşimi
  • ITIL Yaklaşımı
  • Yöneticilerin Rol ve Sorumlulukları

 

13:00-15:30 Burak BESTEL – İnnova Bilişim Çözümleri A.Ş.

ITIL V.3 ve Kurumsal Uygulamada İpuçlar

  1. ITIL Konusunda Kurumsal Bilinç Oluşturma
  2. Mevcut Durum Değerlendirmesi
  3. ITIL Süreçlerinin Uyarlanması
  4. Karşılaşılan Güçlükler
  5. Sürekli İyileştirme
  • Kurumsal bir bilinç oluşturmak,
  • BT servis yapısının tanımlanması
  • Mevcut süreçleri incelenmesi ve dokümantasyonu,
  • Mevcut durum değerlendirmesi gerçekleştirmek,
  • Uygulanacak süreçlerin sıraları,
  • Değişime dirence karşı koymak,
  • İç denetim,
  • Gerekli yazılımların seçimi ve temini
  • Rollerin ve sorumlulukların belirlenmesi

 

9 Nisan Cumartesi Program içeriği

 

10:00-12:00 Gülden KIYICI – ProcessPARK

Etkin BT Yönetimi için ITIL ve COBIT nasıl kullanılır ?

  • ITIL ve COBIT’in buluştuğu ve ayrıştığı noktalar
  • COBIT ve ITIL birlikte kullanılarak sinerji nasıl yakalanabilir ?
  • COBIT yönetişim yapısı olarak ITIL üzerindeki kontrolü nasıl sağlar ?
  • Örnek bir süreçte COBIT ve ITIL’in analiz edilmesi (Değişiklik Yönetimi)

 

13:00-15:30 Merve SARAÇ – MERSİS Danışmanlık

Bilgi Teknolojileri Planlama, Organizasyon, İzleme ve Değerlendirme (CoBIT)

  • Planlama ve organizasyon süreçleri
  • Stratejik BS planını tanımla
  • Bilgi mimarisini tanımla
  • Teknolojik yönünü belirle
  • BS süreçlerini, organizasyonunu ve ilişkilerini tanımla
  • BS yatırımlarını yönet.
  • Yönetimin amaçlarını ve talimatlarını ilet
  • İnsan kaynaklarını yönet
  • Kaliteyi yönet
  • Projeleri yönet

Katılım

Kesin kayıt için banka dekontunun tarafımıza gönderilmesi gerekmektedir. Seminer notları ve program sonunda katılım sertifikası sunulmaktadır. Önceden kayıt olmak gerekmektedir. TBD İstanbul gerektiğinde eğitim mekanını veya eğitmeni değiştirme, programı iptal etme veya erteleme hakkını saklı tutmaktadır.

 

TBD Üyesi katılım bedeli 150 TL,  TBD Üyeleri dışında katılım bağış bedeli 250 TL  

Ödemeleri için hesap no: Türkiye İş Bankası Hasanpaşa Şubesi

IBAN No: TR180006400000111660343544

 

Basvuru

TBD Istanbul Tel: 0216 337 70 41 Fax: 0216 337 70 09 E-posta: [email protected]

Adres: Kurbagalidere Cad. Ali Ruhi Sok. No:2 Kat: 3 Hasanpasa, Kadikoy

Turkiye Bilisim Dernegi Uyelik Kosullari

Uyelik Basvuru Formu, Uc adet resim, 60 TL yillik uyelik bedeli

 

EĞİTMENLERİN ÖZGEÇMİŞİ

 

MURAT LOSTAR – LOSTAR BİLGİ GÜVENLİĞİ

Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Mezunu olan Murat Lostar 1988-1992 yılları arasında OMAsoft’ta sistem analistliği ve programcılık, 1992-1997 yılları arasında da Komdata’da network, veritabanı, TCP/IP konularında eğitmenlik yaptı. 1998 yılından itibaren Lostar A.Ş. bünyesinde Internet/Intranet teknolojileri, e-commerce ve güvenlik konularında eğitmenlik ve danışmanlık yapmaktadır. Hem Türkiye’de hem de çeşitli avrupa ve ortadoğu şehirlerinde yer alan projelerde eğitmenlik ve danışmanlık yapmaktadır.

 

BURAK BESTEL – İNNOVA BİLİŞİM ÇÖZÜMLERİ

İTÜ Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği bölümünde lisans, Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde yüksek lisans eğitimi almış olan Burak Bestel, Innova öncesinde Symantec, Navigator, Deloitte gibi danışmanlık şirketlerinde ve çeşitli bankalarda Profesyonel Hizmetler Ülke Yöneticiliği, Bilgi Güvenliği ve BT Kalite Yöneticiliği, Danışmanlık, Denetçilik ve Müfettişlik görevlerinde bulunmuştur. Aralarında yabancı şirketlerin, ulusal grupların ve kamu kuruluşlarının da yer aldığı yüzden fazla kurumda, resmi denetimler gerçekleştirmiş, SOX, BDDK ve BTK gibi kanun ve yönetmeliklere uyum projelerinde yer almış, uluslararası geçerliliği bulunan standartlarla ilgili eğitimler vermiş, bilgi güvenliği danışmanlığı yapmış, yeni kurulan bölümlerin süreç ve organizasyonlarını oluşturmuş, ihtiyaç analizlerine göre önceliklendirilmiş yol haritalarını belirlemiş, güvenlik ve süreklilik sağlayan ürünlerin kurulum projelerini yönetmiş, şirket satın alımları için değerleme ve durum tespit raporlaması yapmıştır.

 

GÜLDEN KIYICI – PROCESSPARK

Yüksek öğrenimini İTÜ Kontrol ve Bilgisayar mühendisliğinde hem Lisans hem de Yüksek Lisans eğitimini tamamladıktan sonra Siemens’in BT hizmetleri departmanında işe başladı. Siemens’ten sonra bankacılık sektörünün önde gelen iki bankasının bilgi işlem merkezlerinin çeşitli bölümlerinde bilgi işlem uzmanı olarak çalıştı. Sistem mühendisliğinden, şube otomasyon sistemlerinin ve yerel ağların tasarımı gibi pek çok konuda çalıştı. 2000-2006 yılları arasında Siemens Business Services’te BT Hizmet Yönetimi Danışmanlığı grubunun yöneticiliğini yaptı. Birçok uluslararası projelere katıldığı gibi, hem şirket içi hem de müşteri ortamlarında ITIL süreç implementasyon projelerinde çalıştı. 2003 yılında ITIL’in Manager Certificate adındaki en ileri düzey yetkinliği ifade eden sertifikasını almaya hak kazandı. Şu sıralar kendi şirketinde BT Bilişim Yönetişimi (ITIL, COBIT, ISO20000 gibi) konularında çeşitli şirketlerde eğitimler düzenlemenin yanı sıra çeşitli sektörlerde süreç analizi, tasarımı ve gerçekleme projelerini yürütmektedir. 2008 yılında İngiltere’de “ITIL- Financial Management for IT Services” adında  bir eğitim aldı. Otomatif sektörünün önde gelen şirketlerin birinde Efektif bütçeleme ve BT Servislerinin maliyetlendirilmesi konusunda geniş kapsamlı bir projeyi tamamladı. Gülden Kıyıcı aynı zamanda itsmf tarafından sertifikalandırılmış ISO20000 danışmanıdır.

 

MERVE SARAÇ – MERSİS DANIŞMANLIK

1982 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Koç-Burroughs A.Ş. firmasında, Sistem Destek Uzmanı olarak 1982 yılında, başladığı meslek yaşamını, aynı firmada; Sistem Destek Grup Müdür Yardımcısı,  Profesyonel Hizmetler Grup Müdürü (Koç-Unisys A.Ş.), Yazılım Geliştirme Grup Müdürü (Koç-Unisys A.Ş.), Finans Sektörü Satış Genel Müdür Yardımcısı (KoçSistem A.Ş.),  Hizmetler Genel Müdür Yardımcısı (KoçSistem A.Ş.) görevlerini üstlenerek sürdürdü. 2007 yılında, ISACA CISA (Certified Information Systems Auditor) sertifikası aldı. 2005 yılından itibaren, Mersis Ltd. bünyesinde, bilgi teknolojileri yönetimi danışmanlık ve denetim hizmetleri sunmaktadır.

Önceki 5651 Sayılı Kanun Uygulamaları (Erişim Engelleme/İçerik Kaldırma/Filtreleme Uygulamaları)
Sonraki BİLİŞİM HUKUKU-II EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ