ÇOCUKLAR İÇİN KODLAMA SEMİNERİ
23-24 Eylül 2017 Cumartesi-Pazar
TBD İstanbul -Şubesi Eğitim Salonu/Kadıköy
Seminerin Amacı:
Kodlama semineri ile çocukların bilişimsel ve algoritmik düşünme becerilerini geliştirmelerini, bilgi ve iletişim teknolojilerinin aktif birer kullanıcısı olmalarını, bilişimsel araçların yazarı olmalarını, fikir üretebilen ve fikirlerini teknoloji kullanarak hayata geçirebilen, üretken bireyler olarak yetişmelerini hedefler. Çocukları, Bilgi ve iletişim teknolojilerinin gelişimine paralel kendi uygulamalarını yazan bireyler olmaya davet ediyoruz.
Seminer hafta sonu Cumartesi ve Pazar günleri sabah ve öğleden sonra iki grup olarak tasarlanmıştır.
Sabah Grubu: 10:00-13:00 Saatleri (4 Ders )
Öğlen Grubu: 13:00-16:00 Saatleri (4 Ders )
Kimler Katılmalı:
7-17 yaş arasında başlangıç düzeyinde bilgisayar kullanabilen tüm çocuklar ve gençler seminere katılabilir.
Seminerde öğrencilerin kendi bilgisayarları ile katılmaları ödev ve sonraki çalışmalar için gereklidir.
SEMİNER İÇERİĞİ
- GÜN:
- Bilgisayar Nedir?
- Bilgisayar Nasıl Çalışır?
- Bilgisayar Gibi Düşünmek
- Bilgisayara Komut Vermek ve Programlamak
- Kodlama & Algoritma Nedir?
- Kodlama & Algoritma İlişkisi Nasıldır?
- Neden Kod Yazmalı
- Blog Programlama Nedir?
- Blok Kodlama Uygulamaları Kullanmak,
- Verilen Görevleri Tamamlamak,
- Projeleri Saklamak, Düzenlemek ve Paylaşmak.
- GÜN:
- Scratch Nedir?
- Tamamlanmış Örnek Uygulamalar
- Scratch Proje ve Dosya Yapısı Nasıldır
- Scratch Sahne Yapısı
- Karakterlerle Çalışmak
- Bloklarla Çalışmak
- Seslerle Çalışmak
- Basit Uygulamalar Hazırlama ve Paylaşma
- Akış şemaları
- Hareket ve Ses Ekleme
- Döngüler
- Koşul Yapıları
- Değişkenler
- Yön Tuşlarının Kullanımı
- Örnek Uygulamalar Yapılması
BAŞVURU
Kayıt İçin Formu Doldurunuz.
TBD Istanbul Tel: 0216 337 70 41 E-posta: [email protected]
Adres: Caferağa Mahallesi Gn.Asım Gündüz Caddesi (Bahariye Caddesi) Adliye Palas Apartmanı No:72 Kat:1 Daire:1 Kadıköy
KONTENJAN: Katılım 10 kişidir.
EĞİTMENLER HAKKINDA
Eğitmenler:
Kodlama Seminerleri, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi BÖTE mezun ve son sınıf öğrencileri tarafından aynı bölüm öğretim görevlisi program koordinatör denetim ve gözetiminde verilecektir.
Cahit Cengizhan, Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi’nden 1991 yılında mezun olduktan sonra Uşak Endüstri Meslek Lisesi’nde Teknik öğretmen olarak göreve başladı. 1991 Yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Eğitim Bölümünde araştırma görevlisi olarak akademik çalışmalara başladı. 1998 yılında M.Ü. Teknoloji Eğitimi Yüksek Lisansı, 1999 yılında İ.Ü. İşletme Davranış Bilimleri Yüksek lisans tezlerini vererek başarıyla mezun oldu. 2001 yılından itibaren Marmara Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri bölümünde öğretim görevlisi olarak çalışmaya devam etmektedir. Yürüttüğü dersler arasında temel bilgisayar eğitimi, bilgisayar donanımı, bilgisayar ağları ve haberleşme, işletim sistemleri, web tabanlı programlama, açık kaynak kodlu yazılımlar, uzaktan eğitim, içerik geliştirme, eğitim yönetim sistemleri dersleri yer almaktadır. 2011-2016 yılları arası Atatürk Eğitim Fakültesi ve birimleri internet sayfaları, 2013-2015 yılları arasında Marmara üniversitesi internet sayfaları ve akademik idari birimler web sayfaları koordinatörü olarak görev yapmıştır. Çok sayıda seminer ve konferansta bildiri sunmuş, konuşmacı olarak katkı sağlamış, düzenleme ve yürütme kurullarında görevler almıştır. Akademik dergi, kongre, sempozyum, kurumsal ve kişisel web sayfaları hazırlayarak yayınlamıştır. ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Baş Denetçi Sertifikası sahibidir.
Ebru KURTOĞLU, Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü’nde tamamlamıştır. 2013 – 2016 yılları arasında Marmara Üniversite’sinde öğrenci asistanlığı yapmıştır. 2015 – 2016 yılları arasında TED İstanbul Kolejinde yarı zamanlı öğretmenlik yapmıştır. 2014 yılından bu yana profesyonel olarak web tasarım, seo ve sosyal medya konularında çalışmalar yapmaktadır. Şu anda TabX Okul ve Öğretim Yönetim Sistemi projesinde Eğitim Teknolojileri Uzmanı olarak çalışma hayatına devam etmektedir. İlgi alanları arasında Eğitim İçerik Geliştirme, Eğitim Yönetim Yazılımları Geliştirme, Eğitim Teknolojileri ve Uygulamaları, Ölçme ve Değerlendirme, Uzaktan Eğitim, Bilgisayar Destekli Eğitim, Sosyal Medya Analizi yer almaktadır.
Elif KILIÇ, Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü’nde tamamlamıştır. 2014-2015 yılları arasında Marmara Üniversitesi’nde kısmi zamanlı öğrenci olarak çalışmıştır. 2015-2016 yılları arasında Açı Okulları’nda öğretmenlik stajını tamamlamıştır. İlgi alanları arasında Web Tasarım, Eğitsel İçerik Geliştirme, Uzaktan Eğitim, Bilgisayar Destekli Eğitim, Grafik Tasarımı, Eğitsel Yazılım Geliştirme, Storyboard Geliştirme, 3D Modelleme ve Blok Programlama yer almaktadır.