COBIT5 FARKINDALIK EĞİTİMİ

COBIT5 FARKINDALIK EĞİTİMİ
2 Aralık 2014 Salı, Saat 10:00-16:00
TBD İstanbul Şubesi Eğitim Salonu

Eğitimin Tanımı
Eğitim, ISACA tarafından 2012’de yayınlanan en güncel sürüm olan COBIT 5 ile ilgili farkındalık düzeyinde bilgi sağlamayı hedefler. Eğitmenimiz, COBIT 5 eğitimleri konusunda APMG tarafından akredite edilmiştir. Bu eğitimin katılımcıları, sonraki COBIT 5 eğitimlerine katılıp katılmama konusunda karar alabilirler.

Kimler Katılmalı
Bilgi Teknolojileri (BT) denetçileri, BT yöneticileri, BT kalite uzmanları, BT liderleri, BT süreçlerini geliştiren ve BT süreçlerini uygulayan, BT hizmetleri veren kurumlar, COBIT hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler katılabilir.

Eğitimin Amacı
Eğitimin amacı BT yönetişimi ve çerçevesine duyulan gereksinimi vurgularken COBIT 5’i temel yapısını tanıtmayı hedefler. Eğitim aynı zamanda COBIT’in diğer çerçeve ve standartlarla (ISO/IEC 27002, ITIL vs.) ilişkisi hakkında bilgi sunar.

Eğitimin Süresi
Eğitimin süresi 1 gündür.

Eğitimin Ajandası
COBIT 5’in geliştirilmesindeki ana unsurlar
BT Yönetişim prensipleri ve BT Kurumsal Yönetişimine entegrasyonu
COBIT 5 ve diğer çerçeveler/standartlar arasındaki ilişkiler
COBIT 5 ürün mimarisi
Kurumsal BT’nin yönetimi ve yönetişimi için COBIT 5’in kilit prensipleri
COBIT 5 süreçleri ve süreç referans modeli yönetişim ve yönetim prensipleri yaratmada nasıl rehber olur
COBIT 5 uygulaması için temel kavramlar
Yeni Süreç Değerlendirme modelinin temel prensipleri

Eğitim Dili ve Materyalleri
Eğitim dili Türkçe, ancak eğitim materyalleri İngilizce olacaktır.

Katılım
Katılımcı sayısı sınırlı olduğundan önceden kayıt yaptırmak gerekmektedir.
Program sonunda katılım sertifikası sunulmaktadır. TBD İstanbul gerektiğinde eğitim mekanını veya eğitmeni değiştirme, programı iptal etme veya erteleme hakkını saklı tutmaktadır.
Üye Katılım Bağış Bedeli 50 TL, Üye dışında Katılım Bağış Bedeli 100 TL

Ödeme İçin Hesap Bilgileri
Hesap Adı: Türkiye Bilişim Derneği İstanbul Şubesi
Türkiye İş Bankası Hasanpaşa Şubesi 1166 – 0343544
IBAN No: TR180006400000111660343544

Başvuru ve Eğitim Yeri
TBD Istanbul Tel: 0216 337 70 41 Fax: 0216 337 70 09 e-posta: [email protected]
Adres: Caferağa Mahallesi Gn. Asım Gündüz Caddesi (Bahariye Caddesi) Adliye Palas Apartmanı No:72 Kat:1 Daire:1 Kadıköy İstanbul

Turkiye Bilisim Dernegi Uyelik Kosullari
Uyelik Basvuru Formu, İki adet resim, 60 TL yillik uyelik bedeli

EĞİTMEN HAKKINDA
Tansel Kıyıcı 1966’da İstanbul’da doğdu. 1983 yılında Beşiktaş Atatürk Lisesi’nden mezun oldu. 1987’de Istanbul Teknik Üniversitesi’nden Elektronik ve Haberleşme Mühendisi derecesi, 1990’da Boğaziçi Üniversitesi’nden Elektrik-Elektronik Yüksek Mühendisi derecesini aldı. Tansel Kıyıcı kariyerine 1990’da STFA Savronik Savunma Elektroniği şirketinde başladı. Genel Kurmay’da askerlik görevini bitirdikten sonra, Yapı Kredi Bankası Bilgi İşlem Şirketi Bilpa’da Telekomünikasyon Teknik Destek Müdürü olarak çalıştı. 1996 yılında Çukurova grubunun Uydu Servisleri şirketi Verinet’e katıldı. 1997’de dünyanın en büyük Network’üne sahip SITA şirketine Operasyon Müdürü olarak atandı ve aynı grupta yer alan Equant’ta (şimdiki adıyla Orange Business Services) 2000 – 2003 yılları arasında Müşteri Servisleri Müdürü olarak çalıştı. Bu süreçte Türkiye’de THY, yurtdışında Ürdün HavaYolları gibi şirketlerin sorumluluğunu yüklendi. Bundan sonra Borusan Telekom’a (şimdiki adıyla Vodafone Net) katıldı ve çeşitli yönetim pozisyonlarında çalıştı. Borusan Telekom’da uluslararası müşteri yönetimi deneyimini başarı ile uyguladığı Müşteri ilişkileri Müdürü pozisyonunda görev aldıktan sonra, Operasyon Müdürü olarak atandı. 2008 yılında ise Müşteri Operasyonları, Network ve IT’den sorumlu Operasyon Genel Müdür Yardımcısı ünvanını aldı. Borusan Telekom’daki profesyonel kariyeri boyunca 6 Sigma Uzman Yeşil Kuşak ve Siyah Kuşak projelerinde çeşitli roller aldı. Katıldığı projelerden birinde ise Borusan Telekom’da ITIL süreçlerinin uygulanmasında Proje Sponsor’u olarak yer alırken aynı zamanda Süreç Sahibi olarak projenin hayata geçirildikten sonraki sürecinde de tüm süreçlerin ITIL uyumlu hale gelmesi için çalışmalarına devam etti. Borusan Telekom’dan 2009 Aralık ayında ayrıldıktan sonra Aneltech’e katıldı. Aneltech’te ilk görevi Uygulama ve Servisler İş Birimi’nin sürdürülebilir karlılığı yakalamasıydı. Aneltech’te Servis Operasyonları ve Projeler’den sorumlu olarak görevi ise tüm ulusal ve uluslararası projelerin zamanında ve bütçesi dahilinde tamamlanmasıydı. 2011 Aralık ayında Aneltech’teki görevinden ayrılan Tansel Kıyıcı Yönetici Ortak ve Danışman olarak ProcessPark kadrosuna katıldı. ProcessPark’taki ilk önemli görevi ProcessPark’ı akredite Eğitim Merkezi ve Sınav Merkezi haline getirmekti. Kıyıcı, Cobit 5 konusunda Türkiye’de akredite olmuş ilk ve tek eğitimci olarak, ProcessPark’taki görevine kıdemli danışman ve COBIT/ITIL eğitmeni olarak devam etmektedir.

Önceki Dr.R.Erdem Erkul Avrupa Bilişim Dernekleri Konseyi’nde Yönetime Seçildi
Sonraki 2015 Türkiye İnternet Şampiyonası