ÇOCUKLAR İÇİN OYUN TASARIMI SEMİNERİ
SEMİNERİN AMACI:
Oyun Tasarımı semineri ile çocuklar düşünme becerilerini geliştirir. Yaratıcılıklarını ve oyun deneyimlerini kullanarak kendi oyunlarını tasarlayacaklar. Kendi oyunlarının tasarımcıları olmalarını, fikir üretebilen ve fikirlerini teknoloji kullanarak hayata geçirebilen, üretken bireyler olarak yetişmelerini sağlar.
Seminer hafta sonu Cumartesi ve Pazar günleri sabah ve öğleden sonra iki grup olarak tasarlanmıştır.
- Sabah Grubu: 10:00-13:00 Saatleri (4 Ders )
- Öğlen Grubu: 13:00-16:00 Saatleri (4 Ders )
SEMİNER İÇERİĞİ
- GÜN
- Oyun Nedir? Kendi Oyunlarını Yazan Çocuklar ve Örnekler
- Oyun Tasarımı: Adım Adım Tasarım Aşamaları
- Oyun Tasarımcısı Kimdir? Oyun Tasarlayınca Ne Olacak?
- Tasarım Odaklı Düşünme: Oyunu Kim Oynayacak, Oyunun Türü Ne Olacak?
- Karar Verme Zamanı: Oyun Mekanikleri Ve Oyun Elementleri
- Fiziksel Oyun Da Tasarlayabiliriz
- Masaüstü Oyun Prototipleme Atölyesi
- Basit Bir Dijital Araç: Pixel Press Floors’la Oyun Tasarlama
- GÜN
- Microsoft Kodu Nedir?
- Yapılan Çalışmalar ve Örnekler
- Kodu Oyun Arayüzü
- İlk Program Satırını Yazalım
- Zemin Fırçası
- Oyun Alanına Nesne Ekleme
- Nesne Vurmak
- Skor Sistemi
- Ses ve Müzikler
- Patika İzleme
- Kaçabilen Nesneler
- Dağlar, Tepeler ve Aydınlatma
- Oyuna Su Ekleme
- Hasar ve Tedavi
- Karşılık Veren Nesneler
- Zaman Sınırı
- Kameralar
- Kamera Açıları
- Bilgilendirmeler
- Değişkenler
- Duygusal İfadeler
- Seviye Atlama
- Oyun Alanı Sınırları
- Uygulamalar
BAŞVURU
TBD Istanbul Tel: 0216 337 70 41 e-posta: ist@tbd.org.tr
Adres: Caferağa Mahallesi Gn.Asım Gündüz Caddesi (Bahariye Caddesi) Adliye Palas Apartmanı No:72 Kat:1 Daire:1 Kadıköy
SEMİNER KONTENJANI: Katılım 10 kişidir.
KİMLER KATILMALI:
- 7-17 yaş arasında başlangıç düzeyinde bilgisayar kullanabilen tüm çocuklar ve gençler eğitime katılabilir.
- Seminerde öğrencilerin kendi bilgisayarları ile katılmaları ödev ve sonraki çalışmalar için gereklidir.
SEMİNER HAKKINDA
Kodlama Eğitimleri, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi BÖTE mezun ve son sınıf öğrencileri tarafından aynı bölüm öğretim görevlisi program koordinatör denetim ve gözetiminde verilecektir.
Ekibimiz: Cahit Cengizhan, Ebru Kurtoğlu, Elif Kılıç, Begüm Pişkin, Elif Fidan, Fatmanur Çağlar, Fidan Balcı, Gamze Erdem, Leyla Çalpan
- Cahit Cengizhan Koordinatör
Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi’nden 1991 yılında mezun olduktan sonra Uşak Endüstri Meslek Lisesi’nde Teknik öğretmen olarak göreve başladı. 1991 Yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Eğitim Bölümünde araştırma görevlisi olarak akademik çalışmalara başladı. 1998 yılında M.Ü. Teknoloji Eğitimi Yüksek Lisansı, 1999 yılında İ.Ü. İşletme Davranış Bilimleri Yüksek lisans tezlerini vererek başarıyla mezun oldu. 2001 yılından itibaren Marmara Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri bölümünde öğretim görevlisi olarak çalışmaya devam etmektedir. Yürüttüğü dersler arasında temel bilgisayar eğitimi, bilgisayar donanımı, bilgisayar ağları ve haberleşme, işletim sistemleri, web tabanlı programlama, açık kaynak kodlu yazılımlar, uzaktan eğitim, içerik geliştirme, eğitim yönetim sistemleri dersleri yer almaktadır. 2011-2016 yılları arası Atatürk Eğitim Fakültesi ve birimleri internet sayfaları, 2013-2015 yılları arasında Marmara üniversitesi internet sayfaları ve akademik idari birimler web sayfaları koordinatörü olarak görev yapmıştır. Çok sayıda seminer ve konferansta bildiri sunmuş, konuşmacı olarak katkı sağlamış, düzenleme ve yürütme kurullarında görevler almıştır. Akademik dergi, kongre, sempozyum, kurumsal ve kişisel web sayfaları hazırlayarak yayınlamıştır. ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Baş Denetçi Sertifikası sahibidir.
- Ebru KURTOĞLU
Ebru Kurtoğlu lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü’nde tamamlamıştır. 2013 – 2016 yılları arasında Marmara Üniversite’sinde öğrenci asistanlığı yapmıştır.
2015 – 2016 yılları arasında TED İstanbul Kolejinde yarı zamanlı öğretmenlik yapmıştır. 2014 yılından bu yana profesyonel olarak web tasarım, seo ve sosyal medya konularında çalışmalar yapmaktadır. Şu anda TabX Okul ve Öğretim Yönetim Sistemi projesinde Eğitim Teknolojileri Uzmanı olarak çalışma hayatına devam etmektedir. İlgi alanları arasında Eğitim İçerik Geliştirme, Eğitim Yönetim Yazılımları Geliştirme, Eğitim Teknolojileri ve Uygulamaları, Ölçme ve Değerlendirme, Uzaktan Eğitim, Bilgisayar Destekli Eğitim, Sosyal Medya Analizi yer almaktadır.
- Elif KILIÇ
Elif KILIÇ lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü’nde tamamlamıştır. 2014-2015 yılları arasında Marmara Üniversitesi’nde kısmi zamanlı öğrenci olarak çalışmıştır. 2015-2016 yılları arasında Açı Okulları’nda öğretmenlik stajını tamamlamıştır. İlgi alanları arasında Web Tasarım, Eğitsel İçerik Geliştirme, Uzaktan Eğitim, Bilgisayar Destekli Eğitim, Grafik Tasarımı, Eğitsel Yazılım Geliştirme, Storyboard Geliştirme, 3D Modelleme ve Blok Programlama yer almaktadır.