YAZILIMCILAR İÇİN TEMEL MUHASEBE EĞİTİMİ

 15 Şubat 2013 Cuma Saat 09:30-17:00

TBD İstanbul Şubesi Eğitim Salonu/Kadıköy

Muhasebenin yazılım ve yazılımcılar için meslek yaşamında ayrı önemi vardır. Muhasebe kurumdaki yazılım uygularının kesiştiği en önemli odak noktalarından biridir. Mesleğinin başlarında muhasebe ile tanışmaları yazılımcılar için oldukça önemlidir. Eğitimin amacı yazılımcıların muhasebecilerle aynı dili konuşmaları ve muhasebe bilgilerinin veritabanlarında nasıl kullanacakları hakkında bilgi edinmelerini sağlamaktır.

 

Kimler Katılmalı

Programcılar, Analist Programcılar, Proje Yöneticileri, Yazılımı Meslek Edinmek İsteyenler, İş Analistleri, Muhasebe Hakkında Temel Bilgi Edinmek İsteyenler, Yazılımla İlgili Öğrenim Gören Öğrenciler.

 

EĞİTİMİN İÇERİĞİ

A)S.M.M.M. Osman A.TUNÇELLİ

1-Muhasebenin tanımı, fonksiyonları, bölümleri,

2-Muhasebenin temel kavramları(12 kavram)

3-Genel kabul görmüş muhasebe ilkeleri;

a)Gelir tablosu ilkeleri,

b)Bilanço ilkeleri,

c)Varlığa ilişkin ilkeler,

d)Yabancı kaynaklara ilişkin ilkeler,

e)Öz kaynaklarla ilişkin ilkeler.

4-Proforma Bilanço ve Gelir Tablosu,Satışların Maliyeti Tablosu Tanıtımı.

Bazı işletme analizi ve rasyolar, trend ve performans analizleri hakkında bilgilendirmeler.

 

 B)S.M.M.M. Kadir OSOYDAN

1-Yevmiye, Büyük defter, envanter, mizan, kat’ i mizan

a)Kavramlarının özellikleri,

b)Bu defterlerin  işlevleri ve şekilleri, usulleri,

2-Örnek çalışmalar ve örnek uygulamalar

C. MUHASEBE İÇİN TEMEL VERİTABANI DİZAYNI VE YAZILIM İPUÇLARI, Levent Karadağ

  1. Hesap Planı Dosya Yapısı
  2. Muhasebe Fişi (Yevmiye Fişi) Dosya Yapısı
    1. Fiş Listeleri
    2. Hesap Planı Listeleri
    3. Muavin Ekstreleri
    4. Mizanlar
    5. Yevmiye Defteri ve Defteri Kebir

 

KATILIM

Önceden kayıt olmak gerekmektedir. Program sonunda katılım sertifikası sunulmaktadır.

Üye Katılım Bedeli  40 TL,  Üye dışında Katılım Bedeli  80 TL

 

ÖDEMELER İÇİN HESAP BİLGİLERİ

Hesap Adı: Türkiye Bilişim Derneği İstanbul Şubesi
Türkiye İş Bankası Hasanpaşa Şubesi 1166 – 0343544   –  IBAN No: TR180006400000111660343544  

 

BAŞVURU

TBD Istanbul Tel: 0216 337 70 41 Fax: 0216 337 70 09 E-posta: [email protected]

Adres: Caferağa Mahallesi  Gn. Asım Gündüz Caddesi (Bahariye Caddesi) Adliye Palas Apartmanı No:72 Kat:1 Daire:1 Kadıköy İstanbul

 

Son kayıt tarihi: 13 Şubat 2013 Çarşamba 17:00

 

Türkiye Bilişim Derneği Üyelik Koşulları

Üyelik Başvuru Formu, İki adet resim, 60 TL yıllık üyelik bedeli

 

EĞİTİMCİLERİN ÖZGEÇMİŞİ

 

OSMAN ARSLAN TUNÇELLİ (www.tuncelli.net)         

Lisans üstü eğitimini İ.Ü.İşl.Fak.İşl.İkt.Enstitüsü işletme yönetimi-13.ncü dön.ihtisas MASTER(MBA) olarak tamamlamıştır. Profesyonel olarak iş yönetimi yaşamında büyük bir bankanın genel müdürlük  orta vadeli krediler sorumlusu, T.Teknik Holding ve Alarko Holding gibi kuruluşlarda grup müdürü, genel koordinatör yardımcısı, Yönetim Kurulu başkan yardımcısı  olarak çalışmıştır. Genel yönetim, kobi’ ler ve reel sektörle ilgili stratejik planlama, mali planlama, bütçe, bütçe kontrol, finansman yönetimi, e-ticaret/B2B, kobi sorunları, ileri finansman teknikleri, toplam kalite, aile şirketleri, yol haritası/iş planı ve kurumsallaşma, kriz yönetimi, BASEL II v.b. gibi kurumsal yönetişim konularında son 15 yıl içinde  5510 saatin üzerinde konferans, seminer ve danışmanlık hizmetlerinde bulunmuş  olup tecrübelerini Eğitim kuruluşları ve TBD/İSTbünyesinde ve diğer eğitim ve danışmanlık kuruluşlarında verdiği seminer ve danışmanlıklar ile paylaşmaktadır.

TBD+İMED+TOSYÖV+BİSTRAP+TBGD başta olmak üzere birçok dernek merkezinde,  şubelerinde, platform vakıf ve çalışma gruplarının üyesi, editörü, başkanı veya denetçisi olarak da hizmet vermektedir.

KADİR OSOYDAN – SMMM

İktisat Fakültesi eğitimini 1998 yılında tamamlamıştır. 2003 – 2007 yılları arasında Bilgisayar programlama ve Yazılım Mühendisliği eğitimleri almıştır. Halen Gazikent Üniversitesi Ekonomi Ana Bilim Dalı Muhasebe ve Denetim Yüksek Lisans eğitimi görmektedir.

1990 – 2001 yılları arasında bir Mali Müşavirlik firmasında uzman yöneticilik yapmıştır. Ocak / 2002 tarihinden bu güne kadar kendisine ait bir firmada Mali Müşavirlik, yönetim ve iç denetim danışmanlığı yapmaktadır.

Vergi Mevzuatları, Sosyal Güvenlik Mevzuatları, UFRS, TFRS, KOBİ TFRS, TTK ve Borçlar Kanunu Hukuku, Mesleki kurumsallaşma, KOBİ‘lerde kurumsallaşma ve Bilişim Teknolojileri konularında bir çok eğitime katılmıştır.

Bilişim Teknolojileri, Microsoft Office & Access, Mesleki kurumsallaşma, TTK, TFRS, Ticari yaşamda teknolojinin kullanımı, Atlarla Yönetici eğitimi, konularında özel eğitimler düzenlemiştir.

Mali Müşavirler Muhasebeciler Birliği, T.K. Atlı Spor Kulübü, Türkiye Satranç Konfederasyonu, Dünya Çevre Bilinci ve Eğitim Derneği, Türkiye Bilişim Derneği gibi kurumlarda yöneticilik, çalışma grupları üyeliği ve eğitim çalışmaları gerçekleştirmiştir. 14/05/2012

LEVENT KARADAĞ

1986 yılında A.Ü. Fen Fakültesinde öğrencilerin bilişim uygulamalarına destek amacıyla bilişim hayatına başlayan Levent Karadağ, Evyap Sabun, Oyak Renault, Star Medya, SFS, Narin Tekstil, Koç Allianz, İhlas Hayat, Türkmen Holding, Argesoft, Hitit Seramik, İGDAŞ, Genel Sigorta gibi birçok firmada yazılım geliştirme, proje lideri, proje yöneticisi, bilgi sistemleri yöneticisi, iş geliştirme yöneticisi pozisyonlarında tam ve yarı zamanlı olarak çalışmıştır.  Levent Karadağ 1986 yılından beri bilişim başta olmak üzere Boğaziçi Eğitim ve Akademi Anadolu Kurumu başta olmak üzere çeşitli eğitim kurumlarında Proje Yönetimi, İnternetten Pazarlama ve Müşteri İlişkileri Yönetimi gibi eğitimleri vermektedir.   Türkiye Bilişim Derneği İstanbul Şubesi Onur Kurulu Üyesi olup Eğitim ve Proje Yönetim Çalışma Gruplarını kurmuştur.  Ülkemizin önde gelen proje yönetim organizasyonlarında program kurulu üyeliği yapmanın yanı sıra proje yönetimi konusunda 300 den fazla  eğitim, seminer ve paneller düzenlemiştir.

Önceki KOBİLİŞİM ÇALIŞMA GRUBU KATILIM DUYURUSU
Sonraki BİLİŞİM SÖZLEŞMELERİ YÖNETİMİ