TBD, 33. Olağan Genel Kurulunda Rahmi AKTEPE Yeniden Türkiye Bilişim Derneği Başkanı Seçildi

TBD, 33. Olağan Genel Kurulunda Rahmi AKTEPE Yeniden Türkiye Bilişim Derneği Başkanı Seçildi

Türkiye Bilişim Derneği (TBD), Rahmi Aktepe ile devam dedi. Dünyanın ve Türkiye’nin ilk bilişim derneği olan C Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nda (BTK) gerçekleştirdi. Türkiye geneli 10 şubenin ve delegelerinin yoğun katılım gösterdiği Genel Kurul’da Rahmi AKTEPE tekrar başkan seçildi.

TBD, 33. Olağan Genel Kurulu BTK’da gündemin onaya sunulması ve divan kurulunun seçimi ile başladı. TBD Merkez Yönetim ve Denetim Kurulu Raporlarının okunmasının ardından TBD Merkez ve Şubelerinin görüş, öneri ve projeleri görüşüldü. TBD Merkez Yönetim, Denetim, Onur Kurulları Seçimi ile beraber Rahmi AKTEPE başkanlığında yeni yönetim kurulu oluşturuldu. Ankara, İstanbul, İzmir, Eskişehir, Antalya, Erzurum, Elazığ, Van, Adana, Kayseri şube başkanlarının da hazır bulunduğu Genel Kurul’da Rahmi AKTEPE oy birliğiyle başkan seçildi.

TBD Yönetim Kurulu Rahmi AKTEPE, Atilla AYDIN, Nuray BAŞAR, Melahat Bilge DEMİRKÖZ, Şeyda ERTEKİN, Meltem ERYILMAZ, Lütfi ÖZBİLEN, Ceyda SÜER, Adem ŞAHİN, Ahmet TOSUNOĞLU, Fatoş YARMAN VURAL, Mehmet Ali YAZICI ve Anıl YILMAZ’dan oluşuyor.

TBD Başkanı Rahmi Aktepe, TBD üyelerine teşekkür ederek şu şekilde seslendi:

“TOPLUMUMUZ PANDEMİDE BİLİŞİM İLE İŞ HAYATINI SÜRDÜRDÜ”

Geçtiğimiz çalışma döneminin çok önemli bir kısmı Kovid-19 küresel salgını koşullarında yaşandı. Hepimiz önemli zorluklardan geçtik ve etkilerini hala yaşıyoruz. Salgının yarattığı olumsuz koşullara karşın sektörümüz gerek özel kuruluşlar, gerekse de kamu kurumları büyük bir direnç göstermiştir. Toplumumuzun her kesimi bilişim ve sayısal teknolojiler sayesinde gündelik ve iş hayatlarını sürdürebilmişlerdir.

Bizler de hiç vazgeçmeden çalışan aktif üyelerimiz ile bu süreci çok yoğun geçirdik. Her yönetim dönemi sonunda olduğu gibi şimdi sizlere hesap vermek üzere buradayız. Çalışma dönemiyle ilgili bir rapor hazırlandı ve sanıyorum oradaki bilgilere göz atabilme fırsatınız oldu.

Gerek geleneksel etkinliklerimiz, ulusal ve uluslararası çalışmalarımız,  gerekse de çok sayıda çevrim içi yeni etkinlik ve yayımladığımız raporlarla, kamu bildirimleriyle yolumuza devam ettik.  Sektörü, ülkemizin ekonomisini, toplumun gereksinimlerini içeren konularda TBD’nin görüşlerini yansıtan çok sayıda kamuoyu bildirisi ve basın bülteni yayımladık ve hepsinin dikkate alındığını gördük.

YENİ HEDEFLER KOYDUK

Dünyada ve ülkemizde yaşanan gelişmeler doğrultusunda kendimize yeni hedefler de öngördüğümüz de oldu. TBD Bilişim Standartları Platformu’nu oluşturduk. Bu platform aracılığıyla hem ulusal hem de uluslararası dijital dönüşüm teknolojileri ile ilgili standartların geliştirilmesini TSE ile beraber yürütmekteyiz. Benzer şekilde dijital dönüşüm konusunda BTK ile çalışma ve etkinliklerimiz sürmektedir.

Kamu sektörü ile ilişkilerimiz eski dönemlerde olduğu gibi tekrar yakın ve birlikte çalışma düzeyine gelmiştir. Amacımız bundan sonra bunu daha ileriye götürmektir. Sonuçlandırdığımız araştırma ve rapor üretme çalışmaları şu anda öne çıkıyor. Özellikle Yapay Zekâ ve Dijital Türkiye Endeksi raporlarımız değerli kaynak belgeler olarak ilklerimize katıldılar.

ÇÖZÜM ÜRETEN BİR ANLAYIŞLA YOLA DEVAM EDECEĞİZ

En önemli görevlerimizden biri de kritik konularda gereken hamlelerin savunuculuğunu yapmak.  Bu anlamda etkinliklerimizin tümü, mesajlarımızın hem karar vericiler hem de toplum tarafından duyulması, anlaşılması amacını taşıdı. TBD, sonuçları irdeleyen değil, süreçleri belirleyen; diğer yandan, sorunları tespit eden ve çözüm üreten bir anlayışla yola devam etmektedir.

50. Kuruluş yıldönümümüzün çok heyecan verici bir kilometre taşı olduğunu düşünüyorum. Bu özel yıldönümünü toplumun her kesimiyle paylaşmak, tarihe not düşmek adına tarihçemizi içeren kitaplar yayımlamak, bizi anlatan bir marş bestelenmesi, ilan panoları, basın bültenleri, tüm başkanlar toplantısı, önemli gün pulları gibi birçok büyüklü küçüklü etkinlik yapıldı. Değerli varlığımız Bilişim dergimizi de tekrar yayın hayatına kavuşturmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.

ETKİNLİKLERİMİZİ VE PROJELERİMİZİ GELİŞTİRİYORUZ

Bizi çok heyecanlandıran Genç Beyinler- Yeni Fikirler Proje Yarışması 2012 yılında Türkiye Bilişim Derneği İzmir Şubesi, Dokuz Eylül Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ve Ege Üniversitesi EBİLTEM-TTO işbirliğinde başlayan etkinlik her geçen yıl büyüyerek devam ediyor.  İzmir Şubemiz Koordinasyonunda gerçekleşen etkinlik, bilişim sektörünün yenilikçilik potansiyelini artırmayı, yeni fikirlerle buluşturulmasını sağlamayı, üniversitelerle işbirliği içerisinde sektör ihtiyaçlarına yönelik proje ve çözümleri oluşturmayı hedefliyor. Böylece istenilen alanlarda yetişmiş mezunlarla sektöre hız kazandırmayı ve İzmir’i bilişim sektörünün odağı konumuna taşımayı amaçlıyor.  Bu yarışmanın yaygınlaşması amacıyla Ankara Üniversitesi Rektörü ile görüşmelerimiz başladı. Tüm Türkiye’ye yayılmasını çok önemli buluyoruz. Diğer yandan ihtiyaçları göz önünde bulundurarak, Türkiye’nin sayısal dönüşümü için verimlilik, yenilikçilik, sürdürülebilirlik ve sosyal sorumluluk ilkeleri çerçevesinde etkinliklerimizi ve projelerimizi geliştiriyoruz.

VİZYONUMUZ TEKNOLOJİ ÜRETEN BİR TÜRKİYE OLDU

Şube sayımızı arttırdık. Çalışma dönemi içerisinde tüm şube temsilcilerimizin katıldığı çok sayıda toplantı yaptık.  Sürdürebilirlik adına çok titiz adımlar atmaya çalıştık,  çünkü TBD’nin vizyonu daima “Teknoloji üreten bir Türkiye” oldu. Bu odaktan uzaklaşmadan çalışmalarımız hep bu arayışın etrafında oluştu.

Ancak teknoloji ve ilgili stratejilerin adeta anlık bazda farklılaşması, yenilenmesi, sürekli olarak yeni bazı hedeflerin de oluşmasına neden olmakta, her gün hedefler büyümekte, değişmekte ve bizi “tamam” demeden daima ileriye doğru koşmaya zorlamaktadır. Bu gün yüzlerce firma TBD etkinliklerine destekleyici oluyorsa, kamu kurumlarımız daima fikrimizi, görüşümüzü alıyorsa, basınımız yüzlerce haberimizi yayımlıyor, bizlerle röportajlar yapıyorsa, bunun en önemli nedeni tutarlılık ve sürdürülebilirlik azmimiz olmuştur.

TÜRKİYE’NİN SAYISAL DÖNÜŞÜMÜNDE BÜYÜK KATKIMIZ VAR

Rahatlıkla ve onur duyarak söyleyebilirim ki, bu gün Türkiye’de Bilişim ve sayısal dönüşümün varlığı ve boyutlarında TBD’nin geçmişte de bu gün de çok büyük katkısı vardır. Tüm seslere kulak vererek, birlikteliği hedefleyerek, katılımcı, hoşgörü ve eşitlik ilkesine bağlı hareket ederek bu konumumuzun süreceğine inanıyoruz.

Şu sıralar devam eden bir paneller dizisi var. “Teknoloji ve İnsan” ana başlığı ile başlayan panel konularıyla ilgili onlarca STK nın bir araya gelip ortak akılla raporlar üretmeleri sonucunda bir büyük resim ortaya çıkarken, işbirliğinin en güzel örneklerinden birini de ortaya koymuş olmaktan çok gurur duymaktayız.

Çok yoğun geçen bir çalışma döneminin sonuna geldiğimiz bugün, iç rahatlığıyla görevimizi yaptık diyebilmenin onuru çok büyük TBD bu gün görevini yapabiliyorsa, bu anlamda çok kişiye teşekkürlerimizi sunmamız gerekiyor. Ortak akıl üretmek ve üyelerimizin yüksek katılımı en önemli dayanaklarımızdır.

Tüm paydaşlarımıza bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Bizleri her etkinliğimizde candan destekleyen tüm sektör şirketlerimize, kamu kurum ve kuruluşlarımıza, velhasıl topluluğumuz içinde ve çevresinde bulunan her bir bireye tekrar şükranlarımızı belirtirken, hepinize sevgi ve saygılar sunuyorum.

Önceki Dijital Biz Dergisi Haziran 2021
Sonraki Ayşegül AK