YAZILIM PROJELERİNDE İŞ ANALİZİ VE MODELLEME
23 Mart 2013 Cumartesi 10:00-16:00
TBD İstanbul Şubesi Eğitim Salonu/Kadıköy
Amacı : Bilişim, kurumların iş süreçlerinde her geçen gün önemli yer edinmeye başlamıştır. Bugün, tek kişilik çalışanı olan firmadan binlerce çalışanı olan firmaya kadar, her kurumda işin verimliliği için yazılım düşünülmeye başlanmıştır. Yazılım Projelerin en önemli süreci, “İşi anlamak ve işi yazılımcının anlayacağı şekilde tasarlamaktır”. Türkiye’de örnek vakalar ve analiz sürecinde kullanılmış örneklerle zenginleştirilmiş eğitim, “analiz” konusunda ufkunuzun genişletilmesinin yanında beceri edinilmesi hedeflenmektedir.
Eğitimin İçeriği
I. Kurumsal İş Fonksiyonları ve Yazılım Projeleri
1. Kurumun İş Hedefleri ve İş Tasarımı
2. İş İhtiyaçlarının Belirlenmesi
3. İş İhtiyaç Analizi Dokumanın Maddeleri
4. Kurumsal Mimari Çerçevesi (Alanlar, İş Mimarisi, Veri Mimarisi, Uygulama Mimarisi, Teknoloji Mimarisi)
5. Yazılım Projeleri Yaşam Döngüsü
6. Yazılım Projelerinin Başarısızlık Nedenler ve Analizden Kaynaklı Problemler
7. Kurumsal Proje Yönetimi ile Yazılım Proje Yönetimi İlişkisi
II. Analiz
1. Görüşme Stratejilerinin Hazırlanması
a. Görüşülecek Kişi
b. Görüşülecek Konular
c. Görüşülecek Zaman
d. Görüşme Öncesi Risk Tahminleri
3. Fonksiyonel Analiz Dokumanı Oluşturma
4. Teknik Analiz Dokumanı Oluşturma
5. Proje Yaşam Döngüsünde Riskler
6. Proje Yaşam Döngüsündeki Aksaklıkların Analize Etkilerinin Belirlenmesi
7. Analiz Formları ve Kayıtlar
8. Analiz Dokumanları ile Proje Kontratlarının İlişkisi
III. Analiz Dökümanlarının Sunulması
1. Analiz Dökümanlarının Sunum Hazırlanması
2. Sunum Kimlere Yapılmalıdır
3. Sunumun Yönetilmesi
Neler Kazanacaksınız?
Yazılımın en önemli süreci, işi anlamak ve programlama dilinin anlayacağı hale getirilmesidir. İşi anlama, işi analiz etme, işin mimarisini oluşturma, iş sahipleriyle görüşme teknikleri konusunda bilgi ve beceri edinilecektir. Türkiye’de çok sayıda firmada kullanılan iş analizi dokümanlarını inceleyerek deneyim satın alınmış olacaktır. Yazılım projelerinin zaman-kalite-maliyet üçgeni içerisinde başarılı bir şekilde bitirilmesinin yöntemlerini öğreneceksiniz.
Katılımcı Profili
İş analistleri, analist/programcılar, iş geliştirme uzmanları, programcılar, yazılım uzmanları, proje liderleri, proje yöneticileri.
KATILIM
Önceden kayıt olmak gerekmektedir. Program sonunda katılım sertifikası sunulmaktadır.
TBD İstanbul gerektiğinde eğitim mekanını veya eğitmeni değiştirme, programı iptal etme veya erteleme hakkını saklı tutmaktadır.
Üye Katılım Bedeli 40 TL, Üye dışında Katılım Bedeli 80 TL
ÖDEME İÇİN HESAP BİLGİLERİ
Hesap Adı: Türkiye Bilişim Derneği İstanbul Şubesi
Türkiye İş Bankası Hasanpaşa Şubesi 1166 – 0383656 IBAN No: TR960006400000111660383656
BAŞVURU
TBD Istanbul Tel: 0216 337 70 41 Fax: 0216 337 70 09 E-posta: [email protected]
Adres: Caferağa Mahallesi Gn. Asım Gündüz Caddesi (Bahariye Caddesi) Adliye Palas Apartmanı No:72 Kat:1 Daire:1 Kadıköy İstanbul
Turkiye Bilisim Dernegi Uyelik Kosullari
Uyelik Basvuru Formu, iki adet resim, 60 TL yillik uyelik bedeli
EĞİTİMCİLER
LEVENT KARADAĞ
1986 yılında A.Ü. Fen Fakültesinde öğrencilerin bilişim uygulamalarına destek amacıyla bilişim hayatına başlayan Levent Karadağ, Evyap Sabun, Oyak Renault, Star Medya, SFS, Narin Tekstil, Koç Allianz, İhlas Hayat, Türkmen Holding, Argesoft, Hitit Seramik, İGDAŞ, Genel Sigorta gibi birçok firmada yazılım geliştirme, proje lideri, proje yöneticisi, bilgi sistemleri yöneticisi, iş geliştirme yöneticisi pozisyonlarında tam ve yarı zamanlı olarak çalışmıştır. Levent Karadağ 1986 yılından beri bilişim başta olmak üzere Boğaziçi Eğitim ve Akademi Anadolu Kurumu başta olmak üzere çeşitli eğitim kurumlarında Proje Yönetimi, İnternetten Pazarlama ve Müşteri İlişkileri Yönetimi gibi eğitimleri vermektedir. Türkiye Bilişim Derneği İstanbul Şubesi Onur Kurulu Üyesi olup Eğitim ve Proje Yönetim Çalışma Gruplarını kurmuştur. Ülkemizin önde gelen proje yönetim organizasyonlarında program kurulu üyeliği yapmanın yanı sıra proje yönetimi konusunda 300 den fazla eğitim, seminer ve paneller düzenlemiştir.
HASAN KAYA – İGDAŞ Proje Yöneticisi
1990 yılında ilk kez bilgisayarla tanıştım.1990-1997 yılları arasında Bil-Tek bilgisayar’da Pc ve oyun konsolları üzerinde uygulama geliştirme ve teknik destek ekiplerinde bulundum. 1997-1998 yıllarında TSK Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen komutanlığı Bilgi İşlem Biriminde veri giriş, kontrol,düzenleme ekibinde yer aldım. 1999-2004 yıllarında Mobil saha uygulamaları hizmeti veren bir firmada Bilgi İşlem Proje Departmanı Saha Operasyonları Teknik sorumlusu olarak görev yaptım. Saha operasyonları için el terminalleri, pc ve as400’de geliştirmeler yaptım.
2004 yılından bu yana İgdaş Bilgi Sistemleri Müdürlüğünde yazılım geliştirme uzmanı ve Proje yöneticisi olarak görev yapmaktayım. Yazılım yaşam döngüsünün tüm süreçlerinin bulunduğu birçok projede, iş analisti, yazılım geliştirme uzmanı, test sorumlusu olarak görev aldım şu an Proje Yöneticisi olarak görevime devam ediyorum.